3D-printer guiden

3D-printer

Der er ikke en 3D-printer i ethvert hjem , men vi får måske opleve det i vår tid! Men den tid er over når 3D-printeren er for desiderede geeks, der er for et fåtal. Nu ser vi at 3D-printeren virkeligt får sin plads retfærdig i medier, messer og industrien, der ser hvilket enormt potentiale der er i 3D-printeren.

3D-printeren oplever lige nu kæmpe opmærksomhed fra både firmaer og private. Og det er med god grund, da 3D-printning efter mange års udvikling har nået et prisniveau hvor de fleste kan være med, selv private. Printeren kan både bruges i arbejdssammenhænge, men også i høj grad som et stykke avanceret og næsten magisk legetøj. Du kan sidde i timevis og modellere en 3D-figur på computeren, og efterfølgende få din kreation ud af skærmen og ind i den virkelige verden. Og så vælger du selv om du vil printe i plastic, metal eller måske cement?

Hvad koster en 3D-printer så?

Tja, det svarer til at spørge ”hvad koster en bil?”. Det er MEGET forskelligt. Det hurtige svar er dog at du kan få en solid printer til ca. kr 2500. Er du villig til at spendere lidt mere, kommer du utroligt langt for kr 10 000. Hvis det er til en virksomhed, hvor produktet er essentielt, kan prisen sagtens ryge op over kr 1 000 000. Med andre ord, er det dit budget og dit behov der afgør hvor mange penge du skal smide.

Ting du skal kigge efter når du køber 3D-printer

Inden du begynder at lede på nettet efter den perfekte printer, bør du gøre dig nogle overvejelser forinden. Det drejer sig bl.a. om hvor meget du er villig til at spendere – Prisen skal passe til dit budget . Derudover bør du overveje :

  • Hvilke funktioner har du behov for? Hvilke indstillinger får du mulighed for at ændre på?
  • Er brugervenlighed vigtigt, eller er du generelt er dygtig til at forstå computere og mekanik.
  • Printkvalitet? Hvor glat bliver overfladefinish’et?
  • Tidsforbrug? Hvor ofte skal du bruge den? Hvor hurtigt starter den op?

Når du ved hvad du vil have, er der langt mindre sandsynlighed for at du køber den forkerte enhed.

Hvad kan jeg bruge min printer til?

Det er en rigtig slidt kliche, men; det er kun fantasien der sætter grænser. Er du dygtig til at tegne i 3D-programmer, kan du kreere de mest fantastiske ting på printeren. Er du mere den praktiske type, vil du stadig få stor glæde af en 3D-printer. Du kan lynhurtigt lave et nyt dørhåndtag, hvis det gamle pludselig falder fra hinanden. Eller et par ekstra knager til jakker hvis fredag aften bliver en fest. Eller hvad med en lampeskærm eller et par tallerkner? Som du nok har fanget, er mulighederne rigtig mange. Og som altid, er der tonsvis af videoer med tutorials til hvordan du bygger det ene eller det andet på youtube.

Vores anbefalinger

Her til slut vil vi give jer 3 anbefalinger til printere med rigtige gode anmeldelser, og til fornuftige priser.

#1: Original Prusa i3 MK2

Denne printer er en klassiker på markedet, hvilket betyder at der er dukket mange billige kopier op. Den originale Prusa i3 i sin særegne orange farve er dog overlegen i sin prisklasse.

Pris: ca kr 7000

prusa i3 mk2
prusa i3 mk2 er en av de mest anvendelige 3D-printere for nybegyndere. Tag kontakt via vores kontaktskema for priser og levering.

#2  XYZ Printing Da Vinci Mini W

Dette er en af de billigste modeller på markedet, men stadig rigtig fin til hobbybrug, eller som legetøj til børnene.

XYZ Printing Da Vinci Mini
XYZ Printing Da Vinci Mini er en perfekt 3D-printer til børn eller for at lege lidt rundt. Tag kontakt via vores kontaktskema for priser og levering.

Pris: ca kr 2500

#3 FlashForge Creator Pro

Lækker printer i smart design. En af de mest populære enheder lige nu, både blandt brugere og eksperter.

Pris:  ca kr 3300

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *